Rektorer frygter at plan koster gymnasiejob

Det vil koste lærerjob, hvis regeringen gennemtvinger, at en større del af arbejdstiden bliver brugt på undervisning.

Det frygter rektorer rundt omkring på landets gymnasier, viser en rundringning foretaget af Avisen.dk.

- Det giver sig selv. På en skole som vores kan det få den konsekvens, at vi skal afskedige lærere, lyder det blandt andet fra en rektor på et jysk gymnasium ifølge Avisen.dk.

Ingen af rektorerne ønsker at stå offentligt frem med deres bekymringer, da emnet er en varm politisk kartoffel midt i overenskomstforhandlingerne.

Fem ud af seks gymnasier, som Avisen.dk har talt med, fortæller uafhængigt af hinanden, at de forventer at spare på antallet af lærere, hvis forslaget vedtages.

Nogle rektorer vil være nødt til at fyre, mens andre vil lade være med at forlænge årsvikarer og ansætte nye.

Regeringen har længe barslet med et forslag om, at gymnasielærere skal undervise mere og forberede sig mindre. Det forventes at blive vedtaget i overenskomstforhandlingerne, som kører i disse dage.

Hvis forslaget bliver vedtaget kan det betyde, at det bliver endnu sværere for nyuddannede at få arbejde som gymnasielærer, og flere af rektorerne frygter, at forslaget er en skjult spareøvelse fra regeringens side.

Samtidig er man også flere steder bange for, at det vil gå ud over kvaliteten af undervisningen og dermed eleverne.

I rektorforeningen er man ikke så pessimistiske. Forslaget handler ikke om at skære ned på antallet af lærere, siger formand Jens Boe Nielsen.

- Jeg har tiltro til både den forrige og nuværende regering, og jeg tror ikke på konspirationsteorier om, at formålet skulle være at spare. Tværtimod får vi mulighed for at komme væk fra en kassetænkning, siger han.

Han tror, bekymringen kommer af, at mange lærere føler sig under angreb, hvilket han godt kan forstå. Om der kommer besparelser i fremtiden, kan han ikke forudsige.

Formanden for Gymnasieskolernes Lærerforening ønsker ikke at udtale sig midt i overenskomstforhandlingerne.

Rektorerne forventer, at forslaget først vil få indflydelse fra skoleåret 2014-2015.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip