Rektorformand kritiserer rektorernes elevbonus

Alligevel mener formanden for rektorerne, Jens Boe Nielsen, at det er en forkert måde at mindske frafaldet blandt gymnasieeleverne. Det skriver Jyllands-Posten onsdag.

»Vi risikerer at blive skudt forkerte motiver i skoene. Det bør ikke være et incitament til, at vi i teorien kunne presse lærerne til at få flere elever igennem, så vi selv kan få mere i løn,« siger rektorformanden til avisen. Han påpeger, at rektorerne i forvejen anklages for at holde på eleverne for at få taxameterpenge.

Ifølge Jyllands-Posten betyder nye retningslinjer for en lønbonus til rektorerne, at et lavere frafald og flere beståede studentereksamener kan give helt op til 80.000 kroner i bonus om året.

»Nu får vi ligefrem løn for at presse eleverne igennem,« siger Jens Boe Nielsen til Jyllands-Posten.

Kritikken kommer, efter at det er kommet frem, at næsten ingen elever tilsyneladende dumper studentereksamen, ligesom at flere mener, at der gives for høje karakterer ved eksamen.

Afdelingschef Per Hansen fra Ministeriet for Børn og Undervisning forstår ikke kritikken fra rektorformanden.

»For det første er det totalt frivilligt, om man overhovedet vil bruge resultatløn. Det her er blot nogle rammer, som vi udsteder for at give bestyrelsen nogle muligheder,« siger han til Jyllands-Posten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip