Rema 1000 følger i Aldis fodspor: Holder op med at sælge buræg

I et opslag på Facebook har Rema 1000 offentliggjort, at kæden vil stoppe med at sælge buræg. 

Beslutningen kommer, dagen efter den tyske supermarkedskæde Aldi valgte at trække stikket for salget af æg fra de indeburede fugle.

- Dyrevelfærd er et meget vigtigt område for os, og vi har således igennem flere år haft fokus på dette. Vi ønsker at bidrage til, at vi får løftet dyrevelfærden, skriver Rema 1000 blandt andet i Facebook-opslaget.

Kæden understreger, at man senest i midten af 2018 vil udfase buræg af alle butikker. Men det er ikke kun de hele æg på hylderne, der ryger ud. Rema 1000 vil også udfase “skjulte” buræg i samtlige kædens egne produkter før udgangen af 2019.

Nyheden glæder dyreorganisationen Anima, der ser butikkernes reaktion som et svar på kundernes ønsker.

- Forbrugerne har talt, og de kræver et stop for salg af buræg. Burægproduktion indebærer grusom og fuldstændig uacceptabel behandling af dyr, hvor hønsene stuves sammen i små bure, hvor de ikke engang kan strække vingerne. Den slags behandling af dyr har flertallet af danskerne fået nok af, og de kræver nu, at supermarkederne tager ansvar ved at stoppe salg af buræg, siger kampagnechef i Anima, Lina Lind Christensen.

Læs også: Aldi udelukker buræg i alle dens butikker verden over

Hun kalder det “helt fantastisk”, at Rema 1000 stopper salg af buræg og glæder sig over, at kæden tager forbrugernes bekymringer alvorligt.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip