Rema 1000 følger trop og dropper salg af buræg i 2018

Skrevet af admin

03/08/2016

Dagens topnyheder

Rema 1000 vil ligesom Netto, Føtex, Bilka, Aldi og en række andre butikskæder stoppe alt salg af buræg i deres butikker.

Fra midten af 2018 er det således slut med de billige æg, der er lagt af høns, der står tæt sammen i bure.

- Vi kan i dag melde ud, at vi senest medio 2018 vil udfase buræg i alle vores butikker. Desuden er det vores mål at udfase alle "skjulte" buræg i samtlige af vores egne varer. Dette skal ske inden udgangen af 2019, skriver Rema 1000 på Facebook.

Mandag var det tyske Aldi, der kom med en lignende meddelelse om at fjerne buræg fra sine 230 danske butikker.

Nu følger norske Rema 1000 så med. Kæden runder snart 300 butikker i Danmark.

Tidligere på sommeren meldte Rema 1000 ud, at kæden arbejdede på en langsigtet løsning, der skulle fjerne buræg fra hylderne.

- Ligesom dyrevelfærd har høj prioritet i Rema 1000, ønsker vi samtidig at bidrage med en bæredygtig og langsigtet løsning, som tilgodeser hele værdikæden, så vi også kan være med til at sikre dansk æggeproduktion langt ud i fremtiden, skriver kæden.

Selv om flere store butikskæder stopper salg af buræg, er der stor forskel på, hvornår det træder i kraft.

Hos Dansk Supermarkeds Føtex-butikker vil buræggene allerede være fjernet fra hylderne fra 1. september, og hos Bilka og Netto, der ligeledes er i stald hos Dansk Supermarked, sker det senest ved udgangen af 2017.

I dag udgør buræg under 25 procent af de tre kæders samlede æggesalg. Sidste år solgte koncernen omkring 100 millioner buræg i Danmark.

Tidligere på året meddelte konkurrenterne i Coop, at salget af buræg også skulle stoppes her. Det gælder 1200 butikker.

Irma stoppede allerede salget for mere end 20 år siden, og Kvickly fulgte efter i 2013.

Resten af Coops kæde - SuperBrugsen, Dagli' og LokalBrugsen og Fakta - fjerner over de kommende år buræggene, så butikkerne i 2020 er buræg-fri.

/ritzau/