Remee i problemer: Får kæmpe bøde for fusk i firmaet

Det er længe siden, solen rigtig har skinnet på den tidligere så succesrige sangskriver og producer Remee. Og nu ser det ud til, at de mørke skyer trækker endnu mere sammen over ham.

Oven i resten af hans økonomiske problemer er Remee nu blevet idømt en bøde på 158.000 kroner for ulovligt at have lånt penge i sit eget firma. Det skriver Ekstra Bladet.

I 2011 optog popstjernen et aktionærlån på 3,1 millioner i sit eget selskab Rambams Holding ApS.

Professor i selskabsledelse på CBS Caspar Rose forklarer, hvorfor det nu udløser en bøde:

- Grunden til, det er ulovligt at lave aktionærlån er, at det er med til at beskytte kreditorer og småaktionærer i selskabet. Der er jo ingen garanti for, at pengene nogensinde bliver betalt tilbage, og ved at trække så store summer ud af virksomheden udhuler man kapitalen i virksomheden. Og det kan i sidste ende betyde, at aktionærer og kreditorer går glip af deres penge, siger professoren.

Desuden kan et aktionærlån bruges til at snyde skattemyndighederne, fortæller Rose.

Hvis Remee erkender sin skyld, skal han betale bøden inden 2. juni i år.

Musikstjernens advokat siger til Ekstra Bladet, at de først lige har modtaget bødeforlægget og derfor endnu ikke har taget stilling.

- Men hvis politiet har ret, betaler Remee selvfølgelig ligesom alle andre borgere, siger advokaten, Claus Molbech Bendtsen.

I forvejen ser det økonomisk stramt ud for den tidligere X Factor-dommer. Hans selskab Rambams Holding ApS skylder nemlig mere end seks millioner kroner og havde i 2011 et samlet underskud på en kvart million.

Kilde: Ekstra Bladet

 

Dagens Gossip