Renault-boss: Vores arbejde kulminerer i Australien

Når det australske grandprix bliver kørt i Melbourne søndag, er det kulminationen på Renaults intensive arbejde for at få et nyt Formel 1-projekt op at stå.

Det siger holdets løbsdirektør, Frédéric Vasseur, der samtidig placerer danske Kevin Magnussen i en af hovedrollerne for Renaults succes.

- Melbournes grandprix skyder for alvor et langsigtet projekt i gang. Det bliver den første bedrift efter de seneste måneders arbejde.

- Jeg ser det som krydset fra afslutningen på projektets forberedelser og til et nyt fokus på fremtiden, siger Vasseur.

Han er før denne sæson hentet ind som løbsdirektør for Renaults Formel 1-hold og er således chef for Magnussen, der er tilbage i den prestigefyldte klasse.

Franskmanden er kendt for ikke at pakke tingene ind, og nogle finder hans stil temmelig barsk. Der lyder dog venlige ord serveret med fransk accent, når snakken falder på Magnussen.

- Det er altid svært at vurdere en kører forud for sæsonen, men det, jeg kender til Kevin fra juniorserierne, er, at han altid var i ledende positioner.

- Han havde en hård sæson med McLaren for to år siden, men han klarede det godt i mine øjne.

- Vi er i begyndelsen af projektet, og vi har behov for motiverede kørere. Vi ved, at det er en svær udfordring, men så længe køreren står i spidsen og leder holdet, vil det skubbe alle fremad, og Kevin er helt klart motiveret, siger Vasseur.

Han forventer hverken podiepladser eller en titelkamp i år, fordi Renault halter efter i forhold til konkurrenternes biler.

Målet er pladser på podiet inden for tre sæsoner og mulighed for at køre med om mesterskabet om fem år.

- For at være ærlig betyder placeringen ikke meget lige nu. Jeg vil hellere blive nummer 10 end 12, men det er ikke omdrejningspunktet. Det er, at vi skal bygge et hold op, siger Vasseur.

/ritzau/

Dagens Gossip