Renault-chef: Magnussen og Palmer står helt lige

Skrevet af admin

24/02/2016

Mest læste i dag

Uanset hvordan det går under forberedelserne til sæsonens første Formel 1 grandprix i Melbourne, har Kevin Magnussens Renault-hold ikke tænkt sig at udnævne en førstekører, som der skal satses på.

Holdets løbsdirektør, Frédéric Vasseur, er af den opfattelse, at et tydeligt hierarki mellem kørerne er noget, der hører fortiden til.

- Første- og andenkører er der ikke noget, der hedder her. Det var nok mere udbredt tidligere. Vi har tilstrækkeligt med personale til at fokusere fuldt ud på begge biler. Begge kørere får præcis den samme service og behandling, siger Frédéric Vasseur.

Efter at Renault i vinter overtog Lotus-holdet og skiftede motor i bilerne, har det stået klart, at holdet formentlig ikke vil være konkurrencedygtigt tidligt på sæsonen.

Derfor handler det primært om at bygge et hold op, og til det formål har Renault altså valgt to uerfarne kørere i form af Formel 1-begynderen Palmer og danske Magnussen, der har en enkelt sæson på CV'et.

- Vi er helt klar over, at motorskiftet vil give os en hård start på sæsonen, og lige nu handler det om at bygge en base for holdet. Vi har to kørere, som jeg er overbevist om kan præstere, siger Frédéric Vasseur.

Efter to dage med Jolyon Palmer i sædet ved testdagene i Barcelona har Kevin Magnussen onsdag sat sig bag rattet i Renault-raceren.

Første testfase afsluttes med sidste køredag torsdag, hvorefter der igen er fire testdage i den kommende uge. Formel 1-sæsonens første grandprix afvikles 20. marts i Australien.

/ritzau/