René Holten stryger igennem indledende heat ved VM

Det største danske medaljehåb ved VM i kajak, René Holten Poulsen, levede op til favoritværdigheden i det indledende heat i 1000 meter enerkajak.

Danskeren lagde sig fra start i front af feltet, og der forblev han hele vejen til målstregen, hvor italieneren Alberto Richetti og cubaneren Jorge Rodríguez kom ind på de næste pladser.

Dermed er Maribo-roeren i sikker stil klar til semifinalen på distancen.

- René følte selv, at vandet var lidt tungt samtidig med, at roerne blev generet af dønninger fra opvarmningsbanerne, fortæller Dansk Kano og Kajak Forbunds sportschef, Bo Vestergaard, i en pressemeddelelse.

- Men det til trods leverede René et rigtig godt løb, hvor han var i kontrol hele vejen, lyder det fra sportschefen.

Ved VM i Milano stiller René Holten Poulsen op i enerkajak på både 500 meter, 1000 meter og 5000 meter, ligesom han også er en del af den danske toerkajak på 1000 meter sammen med Nils Boe.

I sidstnævnte gik det imidlertid galt for de to danskere, som aldrig kom i gang med deres indledende heat, da de blev diskvalificeret for to fejlstarter.

Dermed lykkedes det ikke for René Holten Poulsen og Nils Boe at sikre den OL-kvalifikation, som var et målene ved VM.

Bedre gik det for Henriette Engel Hansen og Emma Aastrand Jørgensen på den halve distance hos kvinderne. Med en andenplads i indledende heat er de klar til semifinalen og et skridt nærmere OL-kvalifikation.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip