René Holten vinder World Cup i Duisburg

21/05/2016

Danmarks bedste kajakroer René Holten Poulsen viste også lørdag lovende OL-form ved World Cuppen i Duisburg.

I finalen var danskeren oppe mod hård modstand i 1000 meter enerkajak i form af flere af de formodede værste konkurrenter til OL-medaljerne i august, men danskeren satte alle og en på plads og vandt guldet i sikker stil.

René Holten førte fra start til mål og flød over stregen foran belgieren Artuur Peters og den tyske tidligere verdensmester Max Hoff på de efterfølgende pladser.

Tjekken Josef Dostal, som også er tidligere verdensmester og vandt VM-sølv i Milano sidste år, blev nummer fire. Også nummer tre og fem ved det seneste VM var i finalen i World Cuppen i Duisburg.

- Det var et meget fornuftigt løb fra min side, og det var en dejlig sejr. Pajic og Peters gik meget hårdt ud, så jeg gik med dem i starten, men tempoet var lige højt nok, så jeg gik en smule ned i tempo, siger René Holten i en pressemeddelelse.

- Jeg øgede så farten ved 500 meter, og selv om jeg faktisk ikke følte, at jeg øgede så meget fra 500 til 750, roede jeg åbenbart meget stærkere end de andre, for jeg fik et stort hul.

- Jeg er glad for, at jeg kunne skabet hullet fra 500-750 meter, for det betyder, at mit banetempo er godt, og jeg kunne mærke, at jeg bare skulle holde tempoet hjem for at vinde uden at begynde at spurte, lyder det fra den stærke dansker.

René Holten havde på vejen mod finalen vundet både sit indledende heat og sin semifinale.

World Cup-guldmedaljen ved sæsonåbneren i Duisburg var danskerens femte af slagsen i karrieren.

René Holten Poulsens presseansvarlige oplyser i øvrigt, at danskeren er den kajakroer i verden, der har flest podieplaceringer i 1000 meter enerkajak siden OL i London 2012. Hele 14 gange har han nu været på podiet i de tællende internationale konkurrencer.

I lørdagens anden finale med dansk deltagelse sluttede Emma Aastrand Jørgensen på niendepladsen i 200 meter enerkajak.