René Toft: Det har næsten været for nemt

Makedonien blev banket med otte mål, Østrig med fire og Tjekkiet med fire.

De danske håndboldherrer er klar til mellemrunden ved EM på hjemmebane med maksimumpoint. Og tidligt i alle tre indledende kampe har det været tydeligt, at Danmark ville vinde.

Det har næsten set for nemt ud set udefra, og sådan har René Toft faktisk også oplevet det som styrmand i det danske forsvar.

- Ja, det har været lidt for nemt. Vi skulle være der i alle kampe, for ellers kunne vi tabe, men jeg føler, vi har kørt på cruise control, siger THW Kiel-kæmpen.

Han mener, Danmark har et par gear mere at give af, end de mange ellevilde tilskuere i boksen har set i EM's første uge.

- Vi har ikke foldet os helt ud. Vi har kun kørt i fjerde gear, og vi har seks gear.

- De sidste to gear skal findes frem til de næste kampe, siger Toft og glæder sig over, at Danmark blev presset kort før EM, hvor Frankrig gav Wilbeks tropper kamp til stregen i en testturnering. Danmark vandt kampen mod franskmændene med et enkelt mål.

Og der bliver uden tvivl brug for alle seks gear, hvis Spanien skal besejres i EM-mellemrundens første kamp lørdag.

Spanien er forsvarende verdensmester, og René Toft har ikke glemt nederlaget for et år siden i VM-finalen, hvor Spanien smadrede Danmark med uhørte 35-19.

- Det sidder i baghovedet. Den vil vi gerne revanchere, men vi starter heldigvis ved 0-0 og ikke ved minus 16. Jeg ved faktisk ikke engang, om vi skal se video af den kamp, måske skal vi bare glemme den, siger Toft.

Han glæder sig til kampen, hvor en sejr sender Danmark meget tæt på en plads i semifinalen.

- Spanien har spillere med stor fysik, og jeg kan godt lide kampe med god fysik. Jeg glæder mig helt vildt. Det bliver en fantastisk kamp, siger han.

Danmark møder Spanien, der også har indledt EM med tre sejre, lørdag klokken 20.30 i Boxen i Herning.

/ritzau/

Dagens Gossip