René Toft Hansen melder sig klar til OL-forberedelser

Skrevet af admin

01/07/2016

Mest læste i dag

Egentlig stod Danmarks håndboldlandshold foran en rejse til OL i Rio uden René Toft Hansen i truppen.

Kort før nytår blev forsvarskæmpen alvorligt knæskadet, og lægerne dømte ham ude i op til ni måneder.

Men fredag meldte René Toft Hansen sig klar efter blot seks måneder, og han er derfor med, når landsholdet møder ind til OL-forberedelserne i den kommende uge.

- Jeg har bestået de test, jeg skulle, og både mine fysioterapeuter, lægerne og min klub har givet grønt lys til, at jeg må træne med for fuldt blus ved den kommende landsholdssamling, siger René Toft Hansen i en pressemeddelelse.

- Jeg skal nok lige bruge de første par træninger på at komme i gang.

- Jeg har ikke været på en håndboldbane i et halvt år, så jeg er lidt spændt på at se, hvor jeg står rent håndboldmæssigt, siger han.

Dansk Håndbold Forbund skriver, at der forud for fredagens klarmelding ligger et benhårdt stykke arbejde med genoptræning, og Kiel-spilleren er da også glad for, at indsatsen har belønnet sig trods de svære odds.

- Jeg har hele tiden håbet, at det kunne lade sig gøre at blive klar, og jeg har derfor arbejdet meget hårdt for det.

- Fire-fem timers træning hver dag har været en del af den lange og hårde kamp, så jeg er utroligt glad for, at det er lykkedes, siger René Toft Hansen.

Han har nu juli måneds landsholdssamling til at finde topformen på håndboldgulvet:

- Jeg glæder mig til at møde ind til samlingen. Jeg er rigtigt glad for, at Gudmundur (Gudmundsson, Danmarks landstræner, red.) har givet mig chancen - og så vil jeg bare give den fuld gas for at indhente det forsømte.

Landsholdet møder ind 6. juli og har første træning torsdag 7. juli.

Som en del af træningssamlingen spiller landsholdet en testkamp mod Brasilien i Kolding 16. juli, og derudover en turnering i Frankrig 22.-24. juli.

Afrejsen til OL i Rio sker 1. august.

René Toft Hansen er noteret for 103 landskampe og 163 mål.

/ritzau/