René Toft har løftet tung arv i EM-forsvaret

Man bemærker ham ikke så meget verbalt. Men fysisk er han med sine to meter i højden og over 100 kilo ikke til at komme udenom, hverken på eller uden for håndboldbanen.

René Toft Hansen er EM-landsholdets nye forsvarschef, efter at rutinerede Kasper Nielsen ikke blev udtaget til slutrunden.

"Abwehrchef" vil man kalde det i René Toft Hansens tyske klub, THW Kiel. Her har han overtaget lederrollen fra en anden veteran, den nu pensionerede svensker Marcus Ahlm.

- Der er en kæmpe tryghed i at stå ved siden af René, siger forsvarskollegaen Henrik Møllgaard.

- Selvom han ikke er den, der råber højest, så er han måske den, der tackler hårdest, og det ved de andre spillere også. Det gør arbejdet lidt lettere for os, der står ved siden af, at der er så stor respekt for ham, siger Skjern-spilleren, der er med ved sin anden slutrunde.

29-årige René Toft Hansen er i gang med sin femte af slagsen, efter at han ved VM i 2011 debuterede i slutrundesammenhæng.

Ved EM i Danmark er han manden, der skal binde midteraksen i forsvaret sammen, oftest i selskab med Henrik Møllgaard og Klaus Thomsen, der er med ved sin første slutrunde.

- Jeg synes, jeg har vist, at jeg kan løfte arven efter Kasper Nielsen, siger René Toft Hansen.

- Der er selvfølgelig ting, jeg kan blive bedre til, som at styre og dirigere, men det er også nyt for mig, siger danskeren.

Jyske René Toft Hansen fik landsholdsdebut tilbage i 2005, og han nåede at repræsentere blandt andre Viborg, Kolding og AG København, før han i sommeren 2012 tog til storklubben Kiel.

Siden skiftet er der sket meget, vurderer Henrik Møllgaard.

- Vi kan virkelig mærke på ham, at han har fået internationalt snit, og han er måske en af verdens dygtigste forsvarere nu, siger han.

René Toft Hansen kan godt nikke genkendende til beskrivelsen.

- Jeg synes klart, at jeg har udviklet mig meget i begge ender, men mest angrebsmæssigt, siger spilleren, der som stregspiller foreløbig har scoret fem gange på fem forsøg ved EM.

- Jeg er blevet mere scoringssikker, og jeg er blevet lidt hurtigere på kontra. Jeg har tabt mig et par kilo, så jeg har udviklet mig på alle parametre. Det er kommet naturligt.

- Og så har jeg fået en kæmperolle i Kiel, fordi Marcus Ahlm, der har været på stregen og i forsvaret i 10 år i klubben, er væk. Så det har været mig, der har stået med det hele, både i forsvar og angreb, og det har været med til at udvikle mig, siger danskeren.

Danmark møder i aften Tjekkiet i den tredje kamp ved EM. Kampen begynder klokken 20.30 i Jyske Bank Boxen i Herning.

/ritzau/

Dagens Gossip