René Toft om islænding: Han kan blive verdens bedste

Det danske landshold kan i aften stå over for en håndboldens største stjerner i form af Islands Aron Palmarsson.

René Toft Hansen er til daglig holdkammerat med den 23-årige islandske playmaker i THW Kiel, og respekten for Palmarsson er stor.

- Han er en fantastisk playmaker. Han er fanme god, siger René Toft Hansen.

- Aron har spillet fem år i Kiel, og det er lige før, at han er den yngste på holdet, men han spiller som en af de mest rutinerede. Han er utrolig vigtig for os nede i Kiel, og det er han også for det islandske landshold.

- Han kan lave de mest fantastiske afslutninger og skyder på mål i de mest umulige situationer. Jeg er ret sikker på, at han inden for et par år bliver udnævnt til verdens bedste spiller, siger den danske forsvarskaptajn.

Aron Palmarsson har dog ikke haft det bedste EM for Island, da han er lidt småskadet. Derfor er det usikkert, om han er med i aften mod Danmark.

René Toft Hansen vurderer, at holdkammeraten fra Kiel vil blive sparet, hvis Island ikke har noget at spille for. Det vil være tilfældet, hvis Spanien før Danmark-Island slår Makedonien.

- Han har fået et lille skrub på knæet og har lidt hævelse inde i det. Hvis Spanien gør sit arbejde færdigt, og Island ikke har noget at spille for, så tror jeg ikke, at han spiller mod os, siger René Toft Hansen.

Den store dansker kan også komme til at stå over for en anden klubkammerat i aften - fløjen Gudjon Valur Sigurdsson.

Danmark-Island bliver spillet klokken 20.30 i Boxen i Herning. Uanset resultatet er danskerne sikre på at avancere til semifinalerne.

/ritzau/

Dagens Gossip