Renée Toft Simonsen raser over midaldrende mænd på cykler: 'Hvor er det dog for sindssygt'

En lækker søndag morgen med høj sol og god stemning på vej mod en svømmetur med en veninde blev ganske enkelt en hel del dårligere, da forfatter og fotomodel Renée Toft Simonsen blev "dinget" ned af en cyklist med tjekket udstyr for tusindvis af kroner.

Hun skriver følgende om sin oplevelse i en klumme hos damebladet Femina:

- Et godt stykke bagude kommer en af disse her mamiler (MidAldrende Mænd I Lycra) ræsende, som om Fanden var i hælene på ham. Manden har så rygende travlt, at han blæser løs med sin møg-f...... irriterende ringeklokke, allerede 200 meter inden han når mig. Og så ringer han ellers hele vejen, indtil han er helt sikker på, at han har skræmt mig så meget, at jeg er trukket ind til siden, og han kan fræse forbi i et ugudeligt tempo og med en kastevind som næsten slår mig omkuld. 

De stramme cykelshorts og ekstraudstyret er en irriterende inkarnation af en midtvejskrise og en egocentrisme, mener Renée Toft Simonsen, der derfor erklærer sig godt og grundigt træt af fænomenet og attituden:

- Jeg er ked af at sige det, men det er en eklatant vildfarelse, at I er i gang med noget vigtigt, som andre mennesker absolut skal flytte sig for. Det er en total misforståelse, at I har ret til at køre som vanvittige på cykelstien, ringe med jeres latterlige klokker og forskrække ældre kvindfolk. Tværtimod er I for mig efterhånden blevet symbolet på alt det, der er galt med vores samfund – for det er mig, mig, mig og get out of my way-irriterende ringeklokker gennem både by, skov og park. Individualismen er blevet personificeret i en bøvset familiefar iklædt noget stram lycra, på jagt efter en eller anden form for misforstået maskulinitet – og det gør mig helt enkelt bare rasende! 

Er du enig med Renée Toft Simonsens pointer?

Læs også: Viggas mor er træt af hensynsløse cyklister: Kan du ikke huske, hvordan det var at være lille?

 

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip