Renten endte i bundrekord tirsdag

Efterspørgslen på danske statsobligationer er stor i øjeblikket, og det sendte renten på den tiårige statsobligation i bundrekord tirsdag.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation lukkede således med en rente på 0,02 procent. Den slog dermed bundrekorden, da det tidligere laveste lukkeniveau var 0,05 procent i februar 2015.

Det skriver Ritzau Finans.

Frygten og usikkerheden som følge af Storbritanniens farvel til EU og det efterfølgende politiske kaos sender generelt investorerne mod værdipapirer, der bliver opfattet som mere sikre havne - heriblandt de danske statsobligationer.

Det fortæller chefanalytiker hos Danske Bank Jens Peter Sørensen.

- Der er stor efterspørgsel efter de sikre aktiver, og der er ikke så mange af dem tilbage. Samtidig er der rigeligt med penge i markedet, der skal placeres.

- Vi ved ikke, hvad der kommer til at ske med Storbritannien. Og vi ved ikke, hvad der kommer til at ske i Europa. Derfor søger alle mod sikkerhed, siger han til Ritzau.

Jens Peter Sørensen forklarer videre, at Danmarks statsobligationer er attraktive, fordi de er et sikkert sted at placere sine penge. Skåret ud i pap er det, fordi investorerne her stoler mest på, at de rent faktisk får de penge, de låner til staten, tilbage.

De voldsomt lave renter er selvsagt positive for staten, der kan låne ekstremt billigt. Men det drypper også på degnen i form af almindelige danskere. Det fortæller cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank.

- Det betyder, at eksempelvis realkreditrenterne følger med ned, så vi kan låne til boliger billigt. Og så kan danske virksomheder låne billigt. Det har en god effekt på økonomien, siger han.

Billedet med faldende statsrenter gjorde sig også gældende i andre dele af Europa tirsdag. Her var der rentefald i lande såsom Frankrig, Tyskland og Sverige. Derimod var der stigende renter i eksempelvis Spanien og Portugal.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip