Reparation af Lillebæltsbroen vil koste millioner

Foreløbigt vurderer Vejdirektoratet, at det hovedkabel, som bærer den ene side af broen, skal repareres, og dertil kommer udbedring af skader på et hængekabel og et stykke asfalt. Et forsigtigt gæt på omkostningerne lyder på op til fem milioner kroner.

»Vi har endnu ikke det fulde overblik over skadernes omfang, men vores teknikere er på stedet i øjeblikket for at få det undersøgt,« oplyser Vejdirektoratets pressechef Martin Østergaard-Nielsen.

Skaderne opstod, da en lastbil natten til tirsdag ramte en skiltevogn på broen og brød i brand, og indtil klokken to tirsdag eftermiddag var kun et spor mod Fyn farbart.

Foreløbigt vil arbejdet på Lillebæltsbroen ikke have den store effekt på trafikken mod Fyn, vurderer Martin Østergaard-Nielsen.

»I øjeblikket har vi to spor åbne, og det burde være tilstrækkeligt især her i sommerperioden. Indtil den 13. juli har vi kun haft to spor åbne på grund af andet vejarbejde, så vi er vant til at håndtere den situation,« siger han.

Grundet usikkerheden om skadernes omfang ved Vejdirektoratet ikke, hvornår arbejdet med at udbedre skaderne kan gå i gang eller ventes afsluttet.

Dagens Gossip