Republikaner forsøger for anden gang at blive præsident

Anden gang kan vise sig at blive lykkens gang for den amerikanske politiker Rick Santorum, der onsdag officielt har meldt sig ind i kapløbet om at blive Republikanernes kandidat til præsidentvalget i USA i 2016.

Den tidligere senator for delstaten Pennsylvania gør ifølge de amerikanske medier Fox News og Wall Street Journal et nyt forsøg på at blive republikanernes bud på en præsident.

Han forsøgte også i 2012 at blive den republikanske kandidat, der skulle forsøge at sende Barack Obama ud af Det Hvide Hus, men dengang måtte Santorum se sig slået af Mitt Romney - der siden som bekendt tabte præsidentvalget til Obama.

Santorum, som var medlem af Senatet fra 1995 til 2007, kom med sin ventede meddelelse ved et arrangement nær sit barndomshjem i byen Cabot i Pennsylvania.

Dermed risikerer der at blive trængsel på scenen, når alle potentielle republikanske præsidentkandidater skal mødes til debat, inden amerikanerne stemmer ved de såkaldte primærvalg op til næste års præsidentvalg.

I forvejen har Marco Rubio, der siden 2011 har været senator i Florida, offentliggjort sit kandidatur.

Det samme har tidligere guvernør Mike Huckabee, Texas-senator Ted Cruz, Kentucky-senator Rand Paul, pensioneret hjernekirurg Ben Carson og den tidligere HP-chef Carly Fiorina.

1. juni ventes senator Lindsey Graham ligeledes at melde sig i kampen om at blive det republikanske præsidentbud.

Desuden er der spekulationer om, at Floridas tidligere guvernør Jeb Bush og New Jerseys guvernør, Chris Christie, vil melde sig på banen.

/ritzau/

Dagens Gossip