Republikanere fremlægger nyt bud på våbenlov efter massakre

Amerikanske senatorer forsøger igen at vedtage lovgivning, der skal gøre det sværere for terrormistænkte at købe skydevåben. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Flertalsleder Mitch McConnell fra Republikanerne siger, at han vil planlægge en afstemning om at forhindre mere end 100.000 personer på flyveforbudslister eller terrorlister verdem over i at købe skydevåben i USA.

Meldingen kommer, kun en dag efter at Senatet skød et lovforslag ned, der netop ville forbyde salg af våben til personer på flyveforbudslister eller terrorlister.

Forskellen på de to lovforslag er, at det første lovforslag, der var udarbejdet af medlemmer fra Demokraterne, ville ramme bredere end det forslag, som Republikanerne nu fremsætter.

Debatten om den liberale våbenlov er genopstået, efter at en mand tidligere på måneden dræbte mindst 49 personer i et masseskyderi på en natklub for homoseksuelle i Orlando. Gerningsmanden havde tidligere stået på en af de såkaldte terrorlister.

- Hvis tanken er, at det her vil styrke vores muligheder for at holde amerikanerne i sikkerhed, så er det efter alt at dømme noget, som vi vil støtte op om, siger talsmand for Det Hvide Hus Josh Earnest i sin daglige pressebriefing tirsdag.

Republikanernes senator Susan Collins fra delstaten Maine er forfatteren til lovforslaget. Hun siger, at lovforslaget vil stoppe omkring 2700 amerikanere i at købe et våben.

- Vi mener, at hvis du er for farlig til at stige på et fly, så er du også for farlig til at købe et skydevåben, siger hun.

Forslaget er straks blevet modsagt af et par republikanere. Den magtfulde våbenorganisation National Rifle Association, NRA, har også straks taget afstand fra forslaget, som organisationen kalder "forfatningsstridig."

/ritzau/

Dagens Gossip