Republikanerne anklager Obama for at ødsle penge væk

Den årlige State of the Union-tale fra USA's præsident møder hårdt kritik i den republikanske lejr.

Barack Obamas løfter vil ikke løse landets økonomiske problemer, men i stedet gøre folks liv endnu mere hårdt, lyder anklagen fra Cathy McMorris Rodgers, der er medlem af Kongressen.

- Præsidenten kom i aftes med flere løfter, der lød fine, men de vil ikke løse de problemer, som amerikanerne står over for, siger republikaneren ifølge nyhedsbureauet NTB.

Hun mener, at der bør skabes flere job uden at øge statens udgifter og uden at skabe mere bureaukrati.

Rodgers angreb også præsidentens sundhedsreform "Obamacare", der har været ramt af en række problemer, og som Obama af gode grunde ikke brugte meget tid på at nævne i sin tale til nationen.

Republikanernes senator Rand Paul, der tilhører den stærkt højreorienterede Tea Party-bevægelse, lod sig heller ikke imponere af præsidentens tale.

- Økonomisk vækst kommer først, når vi sænker skatterne for alle. At bruge statens penge fungerer ikke, siger han.

Obama sagde i sin tale, at han ville styrke middelklassen og mindske uligheden i landet. Blandt andet vil han gå uden om Kongressen og hæve mindstelønnen til 10,10 dollar i timen for alle statsansatte.

Desuden bad præsidenten Kongressen om at godkende, at mindstelønnen for alle også hæves til 10,10 dollar fra de nuværende 7,25 dollar.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip