Republikanerne forventer afstemning om Syrien inden for to uger

I et internt notat til de øvrige republikanske medlemmer af Repræsentanternes Hus udlagde Eric Cantor et travlt skema for de kommende måneder, herunder med debat og afstemning om hvorvidt præsident Barack Obama får grønt lys til at angribe Syrien.

»Medlemmerne bør forvente en solid debat og afstemning om tilladelse til anvendelse af militærmagt i Syrien i de næste to uger,« fremgår det ifølge nyhedsbureauet AFP af notatet.

Vurderingen har tidligere lydt, at en afstemning vil finde sted i den kommende uge.

Det er fortsat meget usikkert, om Barack Obama kan opnå opbakning. Og det er desuden usikkert, om han vil følge en eventuel beslutning fra de amerikanske politikere, da han tidligere har meldt ud, at han forbeholder sig retten til at træffe sin egen beslutning - uanset hvordan stemmerne falder.

Lederen af Syriens parlament, Jihad al-Lahham, har ifølge det syriske nyhedsbureau SANA fredag opfordret den amerikanske Kongres til at stemme imod en militæraktion rettet mod det syriske styre.

»Vi opfordrer dig til ikke at tage hensynsløse foranstaltninger, da du har magten til at styre USA væk fra krigsstien,« sagde han i en meddelelse, der ifølge Al-Jazeera skulle sendes til alle medlemmer af Kongressen.

I mellemtiden har USA strammet sikkerheden på diplomatiske missioner i Libanon og Tyrkiet på grund af potentielle trusler. Det er endnu uklart, præcis hvilken - om nogen - relation evakueringerne har med Syrien, men talsperson Marie Harf fra det amerikanske udenrigsministerium oplyste fredag, at »spændingerne i regionen, inklusiv i Syrien, naturligvis spiller en rolle i det her«.

USAs udenrigsministerium beordrede fredag eftermiddag alt personale, der ikke er absolut nødvendigt, ud af landets ambassade i den libanesiske hovedstad, Beirut.

De amerikanske myndigheder har desuden tilbudt at evakuere personale fra Adana i det sydøstlige Tyrkiet og advarer amerikanere i området om at »være opmærksomme på potentiale for vold«.

Ifølge AFP foreligger der ikke på nuværende tidspunkt oplysninger om, hvad truslerne nøjagtigt går ud på.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip