Republikanerne går rettens vej for at se Clintons e-mails

Skrevet af admin

09/03/2016

Mest læste i dag

Det Republikanske Parti kræver adgang til e-mails med relation til Hillary Clintons tid som udenrigsminister, men også i tiden efter - under den aktuelle præsidentvalgkamp.

Republikanerne går rettens vej for at få offentliggjort disse oplysninger fra den demokratiske præsidentkandidat.

Det sker med henvisning til offentlighedsloven.

I forbindelse med to konkrete søgsmål mod udenrigsministeriet skriver Den Republikanske Nationalkomite (RNC), at kommunikationen "direkte berører hendes kvalifikation til jobbet som præsident".

Den første sag handler om e-mails, Blackberry-beskeder og andre tekstbeskeder mellem Clinton og en række højtstående medarbejdere i ministeriet.

Med det andet søgsmål kræver Republikanerne e-mails og anden elektronisk korrespondance mellem mere end 10 ansatte i ministeriet og Clintons kolleger via en stribe domæner knyttet til Clinton.

Kravet omfatter alle e-mails til udenrigsministeriets ansatte fra Clintons kampagnehold under den aktuelle præsidentvalgkamp.

I august sidste år udleverede Hillary Clinton et USB-stik og en server med kopier af sine e-mail til FBI.

Det amerikanske forbundspoliti indledte derefter en efterforskning for at få fastslået, om der er blevet sendt eller modtaget hemmeligstemplede informationer på e-mailkontoen.

I juli 2015 oplyste generalinspektøren for efterretningstjenesterne, Charles McCullough, til Kongressen, at der var fundet fire e-mails fra Hillary Clintons konto med informationer, som var klassificerede.

Der er blevet spekuleret i, om sagen kan koste Clinton muligheden for at blive landets næste præsident.

/ritzau/Reuters