Republikansk konvent åbner med stilhed for politiofre

Skrevet af admin

18/07/2016

Dagens topnyheder

Republikanernes partikonvent er mandag indledt med et øjebliks stilhed for ofrene i de seneste ugers politidrab i USA.

Partimødet med omkring 2000 delegerede holdes i Cleveland i delstaten Ohio. Konventet varer fire dage. Donald Trump ventes kronet som partiets præsidentkandidat senere på ugen.

De kommende dage vil en lang række republikanere holde tale på mødet, der afvikles i Quicken Loans Arena, som er hjemmebane for basketballholdet Cleveland Cavaliers.

Mandag aften skal Trumps kone, Melania Trump, tale. Selv skal Donald Trump først på talerstolen torsdag.

Flere prominente partimedlemmer boykotter konventet. De frygter, at den iltre og uerfarne forretningsmand bliver præsident.

Blandt dem, der er blevet væk, er de tidligere præsidentkandidater Mitt Romney og John McCain. De førte valgkamp i henholdsvis 2012 og 2008. Begge tabte til den siddende præsident, Barack Obama.

Mødet er præget af de seneste ugers drab på politibetjente. I weekenden blev flere betjente skudt i Baton Rouge i delstaten Louisiana. Tre døde.

7. juli blev fem betjente dræbt af skud i Dallas i delstaten Texas.

Derfor var det på forhånd planlagte tema for førstedagen passende: "Genskab sikkerheden i USA".

Trump går bevidst efter at fremstå som en kandidat, der kan håndtere de splittelser og den vold, som han hævder i øjeblikket eskalerer i USA.

Søndag opfordrede formanden for politiforbundet i Cleveland delstatens guvernør til at indføre et midlertidigt forbud mod våben. Han ønskede også en nødretstilstand indført.

Det blev umiddelbart afvist fra guvernør John Kasichs kontor.

/ritzau/