Republikansk leder er klar til at stemme på Trump

Den republikanske formand for Repræsentanternes Hus i den amerikanske kongres, Paul Ryan, siger, at han vil stemme på Donald Trump ved præsidentvalget i november, meddeler han på sin Twitter-profil ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ryan siger, at han er mere enig end uenig med Trump om mange af de store temaer, der er på den politiske dagsorden i Kongressen.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har haft forskellige tvister. Jeg vil ikke foregive, at det ikke har været sådan. Og når jeg finder det nødvendigt, vil jeg blive ved med at sige, hvad jeg mener rent ud, siger Ryan og understreger så:

- I virkeligheden er vi mere enige end uenige, når det gælder vores politiske dagsorden.

Ryan sagde for en måned siden, at han ikke var parat til at erklære Donald Trump som sit partis formodede præsidentkandidat ved præsidentvalget i november.

- For at være helt ærlig, så er jeg ikke parat til at gøre det endnu, sagde Ryan til den amerikanske tv-station CNN i et interview.

Men han tilføjede, at han håbede på, at han ville være i stand til at støtte Trump i fremtiden - forudsat at den omstridte milliardær er i stand til at udvise lederevner, som vil kunne samlet partiet.

Tidligere under valgkampen har den tidligere formand for Repræsentanternes Hus John Boehner sagt, at Ryan burde være Det Republikanske Partis nominerede kandidat, hvis det ikke lykkes for partiet at vælge en kandidat ved den første afstemning ved partikonventet i juli.

Boehner udtalte, at han vil støtte Ryan, hvis det ikke kommer til en klar nominering, som under de fleste andre valgkampe.

Boehner har senere givet udtryk for støtte til Trump, og han angreb i april i overraskende hårde vendinger præsidentkandidaten Ted Cruz, som han kaldte for "en inkarnation af Djævelen selv."

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip