Republikansk leder raser over manglende støtte fra Trump

Skrevet af admin

04/08/2016

Dagens topnyheder

Donald Trump har vakt harme i sin egen partiledelse ved at afvise at støtte formanden for Repræsentanternes Hus, partifællen Paul Ryan, i dennes kampagne for at blive genvalgt.

Trump afviste tidligere på ugen både at støtte Ryan og senator John McCain.

Formanden for Republikanernes Nationale Komité, Reince Priebus, er rasende over Trumps afvisning af Ryan, som er blevet valgt til en af partiets mest betroede og betydningsfulde poster.

Samtidig har Trump mistet mange af sine tilhængere som følge af hans strid med den muslimske Khan-familie, som mistede en søn i Irak-krigen.

Kilder tæt på Priebus siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at han er rasende, og andre kilder i det republikanske parti siger, at Trumps familiemedlemmer er klar over, at de må gribe ind for at få Trump tilbage på sporet.

En idé, der drøftes, er at få en toprådgiver til at rejse rundt med Trump og hjælpe ham med at holde fokus i valgkampen.

Priebus har arbejdet hårdt for at få Trump accepteret i det republikanske bagland, da forretningsmanden fra New York havde status som en outsider uden chance for at vinde massiv opbakning.

Trump har slået 16 rivaler i kampen om at blive den republikanske præsidentkandidat ved valget den 8. november.

- Jeg kan godt lide Paul, men det er forfærdelige tider for vores land. Vi har brug for stærkt lederskab. Vi har brug for et meget, meget stærkt lederskab. Og jeg er bare ikke helt dér (hvor jeg kan støtte Paul Ryan, red.) endnu, sagde Trump til The Washington Post tidligere på ugen.

Præsidentkandidatens udtalelse minder om den formulering, som Paul Ryan i foråret brugte, da han sagde: "Jeg er bare ikke klar" til at støtte Trump som præsidentkandidat.

Senere har Ryan dog stillet sig bag Trump som partiets bud på, hvem der skal tage over for Barack Obama i Det Hvide Hus.

Også den rutinerede republikanske senator John McCain nægter Trump at støtte i dennes kamp for at blive genvalgt.

- Jeg har altid ment, at han burde have gjort mere for vores krigsveteraner, sagde Trump til avisen om McCain, der selv har været krigsfange i Vietnam.

/ritzau/Reuters