Republikansk sværvægter støtter Obamas Syrien-angreb

Den republikanske leder af Repræsentanternes Hus, John Boehner, vil i hvert fald ikke lade politiske uenigheder med den demokratiske præsident stå i vejen for et indgreb i det borgerkrigshærgede land, lader han forstå.

»Jeg vil støtte præsidentens opfordring til handling. Det her er noget, USA er nødt til at gøre som et land,« siger Boehner ifølge AFP efter et møde med Obama.

Han opfordrer samtidig sine politiske kolleger til også at bakke op om Obamas anmodning til at kunne indlede et militært indgreb.

»Vi har fjender rundt om i verden, som er nødt til at forstå, at vi ikke vil tolerere denne form for opførsel,« siger han med henvisning til det formodede giftgasangreb, som den amerikanske regering beskylder Syriens præsident, Bashar al-Assad, for at have udført på sin egen befolkning.

Også Obamas partifælle Nancy Pelosi, der står i spidsen for Demokraterne i Repræsentanternes Hus, deltog i tirsdagens møde med Barack Obama.

Hun mener ikke længere, der er tvivl om, at Obama vil få opbakning til sin Syrien indsats.

Kongressen - der foruden Repræsentanternes Hus også består af Senatet, hvor Demokraterne har flertal - vil efter alt at dømme bakke op om en resolution, der skal godkende USAs brug af militærmagt, lader hun forstå.

Obama overraskede mange iagttagere af amerikansk politik, da han i sidste uge gjorde det klart, at han ønsker Kongressens opbakning til at indlede et angreb mod Syrien. Efterfølgende har der været spekulationer om, hvorvidt et flertal af republikanerne ville spænde ben for Obamas planer.

Dagens Gossip