Reserve sørger for sejr i usikker tysk EM-åbner

Skrevet af admin

13/06/2016

Mest læste i dag

Tyskland åbnede fodbold-EM med den forventede sejr over Ukraine. Det blev dog langt hårdere og mere usikkert end forventet for det tyske mandskab.

Det endte med en sejr på 2-0, men ukrainerne havde masser af chancer for at få point i holdenes første kamp i gruppe C. Det var især den tyske målmand Manuel Neuer, som sørgede for at holde Ukraine fra scoringer.

Den tyske reservespiller Shkodran Mustafi scorede efter 19 minutter kampens første mål efter en dødbold.

Mustafi havde fået chancen fra start i stedet for den faste stopper Mats Hummels, som var ude med en skade.

Og Valencia-stopperen steg flot til vejrs og headede et perfekt indlæg fra Toni Kroos kraftfuldt og elegant i nettet.

Ukraine kæmpede sig med simple midler tilbage i kampen og viste, at holdet har evner i det hurtige kombinationsspil.

Allerede i første halvleg blev Neuer testet flere gange. Ukraines kantspiller Yevhen Konoplyanka tvang den tyske keeper ud i fuld længde med en god afslutning.

Og Neuer leverede endnu en glansparade, da stopperen Yevhen Khacheridi headede mod mål.

Tyskland havde også flere chancer for at score yderligere, og Sami Khedira burde have øget til 2-0, da Juventus-spilleren kom helt fri foran mål. Den ukrainske keeper Andriy Pyatov kom flot ud af sit mål i den situation.

Ukraine var yderst tæt på at udligne lidt senere, da Andriy Yarmolenko forsøgte at spille bolden ind over til en ukrainsk holdkammerat i feltet.

Jérôme Boateng kom i vejen og var ved at bugsere bolden ind over sin egen målstreg, men Bayern München-stopperen nåede selv at redde den på selve målstregen.

Boateng ofrede alt i situationen og endte med at komme flyvende ind i netmaskerne, men udligningen blev på akrobatisk vis forhindret.

I stedet for en ukrainsk udligning endte det med endnu en tysk scoring, som lukkede kampen endegyldigt.

Midtbanespilleren Bastian Schweinsteiger fordoblede føringen i overtiden, kort efter at Manchester United-profilen var blevet skiftet ind. Oplægget kom fra Mesut Özil.

Schweinsteiger tog et løb over 70 meter, kaldte på bolden og med en stensikker inderside lukkede og slukkede han lyset for Ukraine i Lille.

I den anden kamp i gruppe C vandt Polen tidligere søndag med 1-0 over Nordirland.

/ritzau/