Reserven lyste op i EM-nederlag: Det kørte derudaf

Skrevet af admin

29/01/2016

Dagens topnyheder

I stort set hele EM-turneringen i håndbold har højrebacken Peter Balling opholdt sig på den danske udskiftningsbænk.

Fredag aften fik han så chancen og var et af få lyspunkter, da Danmark tabte kampen om femtepladsen til Frankrig med 26-29.

Balling scorede syv gange, og han var den mest dominerende skikkelse inden pausen med seks mål.

- Det gik da ok. Jeg skulle lige i gang og have banket det sidste rust af, og så kørte det derudaf, siger Peter Balling.

Spørgsmål: Skulle du have haft chancen for alvor tidligere i turneringen?

- Det ved jeg ikke. Altså hvis man ser på resultaterne, kan det da godt være. Jeg har i hvert fald siddet klar derude til at komme ind og prøve at byde ind med noget. Men det er svært at sige, om det var lykkedes, siger Peter Balling.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson kvitterede med et "ved ikke", da han blev spurgt til, om Balling skulle have haft chancen, da det gik mindre godt mod Sverige og Tyskland.

Med til historien fredag hører dog, at Balling fik lov at brillere på en lidt billig baggrund i den betydningsløse kamp.

- Den manglede noget intensitet. Der blev ikke gået for hårdt til den, og mange ville bare have den overstået. Men når jeg ikke havde spillet så meget, ville jeg gerne ind og vise lidt, siger Balling.

Mindre godt gik det for stregspilleren Alexander Lynggaard, der fik spilletid for første gang i turneringen.

Han fik rødt kort for sin tredje tominuttersudvisning allerede efter 33 minutter.

- Jeg ærgrer mig selvfølgelig, men det er også lidt min egen skyld. De to første udvisninger var dumme. Jeg kom måske med lidt for meget temperament og krudt i røven efter at have siddet ude i seks kampe, siger Alexander Lynggaard.

- Men trods omstændighederne var det dejligt at få lov at spille. Når holdene ikke har noget at spille for, er spændingsniveauet et andet, men jeg er altid glad for at spille for landsholdet, siger han.

Med nederlaget sluttede Danmark på sjettepladsen ved EM i Polen.

/ritzau/