Reservespiller snupper hovedrolle i vigtig Esbjerg-sejr

Fodboldspilleren Emil Lyng var egentlig tiltænkt en plads på bænken, da Esbjergs hårdt pressede hold i Alka Superligaen mandag aften skulle møde FC Nordsjælland på udebane.

En skade til Magnus Lekven sendte imidlertid Emil Lyng på banen fra start, og offensivspilleren kvitterede ved at tage hovedrollen i Esbjergs meget vigtige 3-1-sejr.

De tre point betyder, at vestjyderne tog et stort skridt væk fra nedrykning.

Esbjerg har 34 point for 29 kampe og har igen seks point ned til FC Vestsjælland under nedrykningsstregen med fire runder tilbage.

Cheftræner Niels Frederiksens hold er ellers blevet trukket ind i nedrykningskampen, efter at vestsjællænderne er begyndt at hente mange point - senest i 1-0-sejren søndag ude over Hobro.

FC Nordsjælland har 38 point og er nummer syv.

Hjemmeholdet havde ellers muligheder for at komme foran i første halvleg, men alt for ineffektivt angrebsspil resulterede i nogle forkølede afslutninger.

Midt i første halvleg kunne Emil Lyng have bragt Esbjerg foran, men han headede bolden forbi mål.

Tre minutter før pausen tog den tidligere FC Nordsjælland-spiller revanche med et meget flot mål.

Emil Lyng modtog bolden i venstre side og trak ind i banen. Herefter sendte han bolden i mål i det fjerneste hjørne uden chance for FCN-målmanden Runar Alex Runarsson, der spillede sin første kamp i Superligaen.

Tre minutter efter pausen var Emil Lyng igen i fokus, da han tilkæmpede sig et straffespark.

Det omsatte den netop indskiftede veteran Hans Henrik Andreasen til 2-0.

To minutter inde i dommerens tillægsminutter fik Emiliano Marcondes reduceret på et flot hovedstød, men lige før slutfløjtet sørgede Mikkel Vestergaard for endnu en Esbjerg-scoring.

/ritzau/

Dagens Gossip