Retslægeråd: Pædofilitiltalt bør idømmes forvaring

Skrevet af admin

15/01/2016

Dagens topnyheder

Det er påkrævet, at en 48-årig mand, der er tiltalt i danmarkshistoriens største pædofilisag, idømmes forvaring. Han udgør en fare for andres liv, legeme, helbred og sikkerhed.

Sådan lyder konklusionen fra Retslægerådet, som fredag formiddag er blevet læst op af anklager Morten Rasmussen ved Retten i Randers.

Mandag blev mentalerklæringen lagt frem, og her blev den 48-årige beskrevet som en følelsesmæssigt afstumpet person, der ikke føler skyld, skam eller empati med de forurettede.

Forvaring er en af de skrappeste sanktioner i det danske retssystem, fordi den kan medføre indespærring på ubestemt tid.

Anklageren har præsenteret retten for to udtalelser fra Retslægerådet. Den ene udtalelse er fra januar 2015, mens efterforskningen af sagen fortsat var i gang.

Her konkluderer Retslægerådet, at man ikke kan afvise, at den tiltalte udgør en fare for andres liv.

Men rådet skærper i oktober dets udtalelse, da efterforskningen af sagen er afsluttet, og man konkluderer nu, at det er "påkrævet", at den tiltalte idømmes forvaring.

Den tiltalte er tidligere idømt seks måneders fængsel i 2010 for grov vold, frihedsberøvelse og overtrædelse af våbenbekendtgørelsen.

Sagen har verseret ved Retten i Randers siden 20. oktober, og der ventes dom i sagen 4. marts.

/ritzau/