Retsopgør om Michael Jacksons død indledt

Retten i Los Angeles tog i går hul på den sag, Michael Jacksons mor har anlagt mod sin søns koncertarrangør AEG Live. Parternes advokater indledte udvælgelsen af de nævninger, som skal afgøre, om koncertgiganten bærer en del af ansvaret for Jacksons død i juni 2009.

Den gamle fru Jackson gør gældende, at AEG var ligeglad med hendes søns vaklende helbred og udsatte ham for fare ved at ansætte den nu fængslede læge Conrad Murray.
Her overfor står koncertbureauets standpunkt - at popkongen var en voksen mand, som bar ansvaret for sine egne handlinger og selv hyrede Murray forud for det planlagte live-comeback, der aldrig blev til noget.

Lægen blev i november 2011 kendt skyldig i at have givet Jackson en dødbringende dosis af det potente bedøvelsesmiddel Propofol og afsoner fire års fængsel for uagtsomt manddrab.

Ifølge flere amerikanske medier kræver sangerens mor en erstatning på
40 milliarder dollars, cirka 232 milliarder kroner, hvilket en af hendes advokater dog afviste over for CNN i går, men uden at ville oplyse det rigtige tal.

I løbet af den formentlig langvarige retssag vil de sidste dage i Jacksons liv blive gennemgået i alle detaljer, ligesom en række celebre vidner ventes afhørt, heriblandt Jacksons søn Prince Michael, hans datter Paris og produceren Quincy Jones.

Dagens Gossip