Retsopgøret om Michael Jacksons død er igang

Katherine Jackson vil gøre musikgiganten AEG Live ansvarlig for popkongens død i 2009 ved at tilsidesætte hans skrøbelige helbred og hyre den nu fængslede Conrad Murray som hans livlæge. Der overfor står AEGs standpunkt - at Jackson var en voksen mand, som var ansvarlig for sine egne handlinger og selv udpegede Murray.

Der er milliarder på spil, så det var to meget forskellige portrætter af sangeren, parternes advokater tegnede for nævningerne.

Fru Jacksons advokat Brian Panish beskrev popstjernen som et musikalsk geni med et stort varmt hjerte, men beskæftigede sig også med Jacksons omfattende misbrug af receptmedicin.

AEGs advokat Marvin S. Putnam understregede, at sangerens død var dybt tragisk, men på grund af hans jerngreb om privatlivet kunne ingen vide noget om hans misbrug. »Sandheden er, at Michael Jackson snød alle.
Han sikrede sig, at ingen kendte til hans dystre hemmeligheder«, fastslog Putnam i sine indledende bemærkninger.

Murray afsoner fire års fængsel for uagtsomt manddrab, men ifølge fru Jackson var AEG Live ligeså ansvarlig for hendes søns død, fordi koncertbureauet blot var interesseret i, at han gennemførte det planlagte live-comeback i London og lukkede øjnene for hans skrøbelige helbred.

En jury på seks mænd og seks kvinder skal afgøre sagen, som ventes at vare tre måneder.

Dagens Gossip