Retssag aflyser prinsesse Maries Afrika-tur

Årsagen er Udenrigsministeriets beslutning om, at ingen officielle danskere må rejse til Kenya, så længe den internationale retssag mod landets præsident, Uhuru Kenyatta, verserer.

»Det er meget ærgerligt at vi må aflyse prinsessens rejse, men når vi bruger ressourcer på sådan en tur, skal det være det helt rigtige, vi viser frem,« siger Ida Brix, der er pressekontakt hos Aids-Fondet, til bt.dk.

Prinsesse Marie er protektor for fondet og skulle i den forbindelse have set en række aids-projekter i Sydafrika og Kenya i perioden 10.-13. september, men fordi præsident Kenyatta skal for FNs internationale straffedomstol i Haag, kan det ikke forsvares fra dansk side, at der gennemføres officielle besøg i landet.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Kenyatta er tiltalt for forbrydelser mod menneskeheden ved at planlægge drab, etnisk udrensning og massevoldtægter i forbindelser med optøjerne efter valget i 2007. Den 20. juni meddelte domstolen i Haag, at sagen mod præsidenten er udskudt til november. Den skulle ellers have været indledt i juli.

»Vi afventer den politiske situation, for vi vil gerne gennemføre rejserne til Kenya og Sydafrika på et senere tidspunkt,« siger Ida Brix, der også fortæller, at der er blevet brugt ressourcer på at finde et andet rejsemål for prinsessen:

»Vi har brugt en masse krudt på at finde nogle andre projekter, prinsessen kunne se. Vi har også projekter i Malawi, men også der er der store uroligheder, så det kan heller ikke lade sig gøre. Projekterne i Kenya er unikke, så det er dem, vi gerne vil vise prinsessen og offentligheden,« siger hun til bt.dk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip