Retssag efter 22-årig danskers død i Australien: Familien fik den uhyggelige besked i medierne

I september sidste år mistede den 22-årige danske studerende Rebekka Meyer livet i en svingulykke, mens hun var på studieophold i den australske by Brisbane. 

Retssagen mod chaufføren blev indledt i nat dansk tid, og her afgav Rebekkas mor og søster en følelsesladet fortælling om sorgen efter tabet, og om hvordan de oplevede den tragiske hændelse.

Rebekkas mor fik en opringning fra datterens kæreste, der var bekymret for hende. Det fik moderen til at søge på nettet, og her lærte hun om sin datters dødsulykke gennem et australsk medie, der viste en video fra ulykkesstedet.  

- I videoen kunne jeg genkende hendes ting. Jeg så også hendes krop, der var dækket til med et hvidt klæde, mens redningsarbejdere var ved at rydde op på stedet, fortalte hun retten om sin oplevelse af den skæbnesvangre dag, ifølge Perthnow.com

Efter at have set videoen kontaktede hun politiet i Brisbane, der bekræftede, at det var hendes datter, der var var afgået ved døden. 

Rebekkas søster blev ligeledes hørt i retten, og hun fortalte om sin søster, at hun var en erfaren cyklist, der aldrig ville køre op foran en lastbil, der skulle svinge. 

Og derfor har hun svært ved at tro, at chaufføren ikke var uopmærksom, da ulykken skete. 

- Jeg tror ikke, at chaufføren er en ond person. Men jeg tror, at han så hende, og at han glemte det igen. Måske var han distraheret i et øjeblik, lød det fra søsteren i retten, ifølge Perthnow.com. 

Søsteren beskrev også, hvordan smerten over tabet af Rebekka var ligeså stor i dag, som det var, da hun fik beskeden i september sidste år.

- Jeg savner hende stadig, og jeg ved, at jeg altid vil gøre det. 

Lastbilchaufføren blev også hørt i retten, og han var tydeligt påvirket af situationen, og han var ved at bryde sammen, da han skulle beskrive sin oplevelse af det tragiske uheld. 

Ifølge hans forklaring, havde han ikke hørt eller set noget, før han mærkede, at den tonstunge lastbil kørte over noget, der føltes som et hul i vejen. 

- Da jeg stoppede lastbilen og så bagud, så jeg noget stikke ud af den bageste vogn, og jeg tænkte bare - hvad er det?, lød hans grådkvalte forklaring. 

Der er afsat tre dage til retssagen, der skal afklare, om chaufføren skal straffes for sin rolle i ulykken.  

 

Dagens Gossip