Retssag endte i slagsmål for anden dag i træk

Skrevet af admin

04/03/2016

Dagens topnyheder

Fredag blev der afsagt dom og dermed sat punktum i den såkaldte Field's-sag, men det blev endnu et slagsmål i retssalen, der tog opmærksomheden.

For ligesom torsdag udviklede retsmødet sig fredag til slagsmål mellem politiet og de dømte i sagen.

Under en pause begyndte de dømte at råbe efter hinanden, og det endte med, at politiet igen måtte pacificere en af dem på gulvet.

Men der blev også afsagt dom i sagen, som drejer sig om en episode fra sidste år i storcentret Field's på Amager, hvor to grupper stødte sammen.

Den 28-årige, der skød og ramte to personer, fik syv år og seks måneders fængsel.

Hans kammerat, som var til stede, da det skete, men ikke affyrede skud, fik fem år og seks måneders fængsel for forsøg på manddrab.

- Retten har valgt at give mere end de seks års fængsel, som et drabsforsøg normalt giver. Retten finder det som skærpende omstændigheder, at skuddene faldt, mens man jagtede de andre, siger dommeren efter domsafsigelsen.

Desuden blev den 28-årige betinget udvist af Danmark med en prøvetid på to år.

De resterende syv dømte i sagen fik mellem halvandet år og to et halvt års fængsel, undtagen en enkelt, som afventer en mentalundersøgelse.

To grupper, en på fire personer og en på fem, stødte 18. marts 2015 sammen i Field's. Det var længere tids uoverensstemmelser mellem de tidligere venner, flere helt tilbage fra de var små, som den dag eskalerede.

Hvad der startede med trusler på ord, endte kort efter med, at der en helt normal onsdag omkring klokken 12.00 blev affyret syv skarpe skud i centerets parkeringskælder, hvor der var uskyldige børn og voksne til stede.

To fra den ene gruppe blev ramt. Den ene i armen, og den anden i ryggen, hvilket betyder, at han i dag er lam fra livet og ned og må sidde i kørestol resten af livet.

Alle de dømte udbad sig betænkningstid i forhold til, om de vil modtage dommen eller anke.

De dømte kan desuden se frem til en regning for forsvarsadvokater på cirka to millioner kroner.

/ritzau/