Retssag mod kujon-kaptajn startede i teater

Tabloidmedier har døbt ham "Italiens mest forhadte mand" og "kujon-kaptajnen".

Kaptajn Francesco Schettino stod i spidsen for krydstogtskibet Costa Concordia, som stødte på grund ud for øen Giglio i januar sidste år. 32 mennesker mistede livet i katastrofen. Onsdag er retssagen startet mod den italienske kaptajn.

Francesco Schettino er anklaget for flere gange uagtsomt manddrab, for at forlade sit skib og for at have forårsaget miljømæssige ødelæggelser.

Schettino bar et mørkegråt jakkesæt, da han kom ind i retssalen, der er fyldt med adskillige advokater, der repræsenterer parterne i sagen.

- Vi er her i dag, for at retfærdigheden skal ske fyldest, siger advokat Francesco Di Ciollo, der repræsenterer to italienske familier.

- Overlevende skal leve med angst resten af deres liv. Der var mørke, panik, og de var indespærret uden en vej ud, tilføjer han.

Dramaet i retten kan komme til at omfatte op mod 450 vidner og 250 sagsøgere, og på grund af det store antal tilhørere, der ventes til retssagen mod Schettino, vil retsmøderne blive afviklet i et teater i Grosseto, der er byen tættest på ulykkesstedet ved øen Giglio.

Retssagen skulle være startet den 9. juli, men på grund af en strejke blandt italienske advokater blev sagen udskudt til den 17. juli.

Costa Crociere, der er et af Europas førende krydstogtrederier, har tidligere erkendt ansvar som Schettinos arbejdsgiver og betalt en million euro i en kontroversiel afgørelse, der fritog rederiet fra yderligere retsforfølgelse.

18 måneder efter katastrofen ligger vraget af Costa Concordia stadig ud for Giglio, hvor et redningsmandskab stærkt forsinket arbejder på at få det fjernet.

Det forventes, at retssagen vil tage mere end et år. Hvis Francesco Schettino bliver kendt skyldig i anklagerne, risikerer han 20 års fængsel.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip