Retssag om bestialsk soldater-drab er begyndt

Retssagen mod to mænd, der er anklaget for det bestialske drab på den britiske soldat Lee Rigby, begyndte fredag i London med, at anklager Richard Whittam detaljeret redegjorde for nedslagtningen af den 25-årige på åben gade.

Ifølge Reuters forklarede anklageren, at de to anklagede, Michael Adebolajo på 28 år og Michael Adebowale på 22, hakkede og angreb soldatens krop »som en slagter behandler et stykke kød«, og at de næsten lykkedes at skille hovedet fra kroppen med talrige hug fra en kødøkse.

Drabet fandt sted 22. maj ved højlys dag i London-forstaden Woolwich i overværelse af mange forfærdede vidner og i nærheden af en kasserne, som Lee Rigby netop havde forladt.

Rigby blev først påkørt og siden stukket ned og hakket ihjel.

»Han blev stukket gentagne gange, og det ser ud som om, at det var Michael Adebolajo, der gjorde de mest ihærdige forsøg på at halshugge Lee Rigby med kødøksen,« lød det fra anklageren.

Michael Adebolajo blev kort efter drabet efter filmet med en blodig kødøkse og en kniv i den ene hånd, mens han med den anden gestikulerede og råbte »et øje for et øje og en tand for en tand«. Efterfølgende ankom en politipatrulje, der skød og sårede de to mænd, da de forsøgte at angribe betjentene med deres våben.

De to mænd nægter trods overvældende beviser drabet på Lee Rigby, der havde været udstationeret i Afghanistan. Drabet var angiveligt en hævnakt for britiske soldaters drab på muslimer.

Juryen, der skal dømme de to anklagede, fik desuden at vide, at vidner har fortalt, at Lee Rigby tilsyneladende var bevidstløs, da mishandlingen af ham begyndte.

Det ventes, at retssagen vil vare i tre uger.

Dagens Gossip