Retssag om bestikkelse venter Berlusconi

En italiensk dommer har onsdag besluttet, at Silvio Berlusconi skal møde for retten til et nyt kapitel i sin efterhånden lange historie med landets retsvæsen.

Italiens tidligere premierminister er anklaget for angiveligt at have bestukket en senator til at slutte sig til Berlusconis politiske parti.

Berlusconi er anklaget sammen med sin tidligere støtte Valter Lavitola, der er anklaget for at fungere som mellemmand i en bestikkelsessag for tre millioner euro (22,4 millioner kroner).

Senatoren Sergio De Gregorio, som har hjulpet efterforskerne, blev idømt en 20 måneders fængselsstraf.

Retssagen begynder 11. februar, skriver italienske medier.

Lavitola sagde under høringen, at selv hvis han har fungeret som mellemmand, så er der ingen beviser for, at han "kunne have vidst, at pengene var bestikkelse."

Sagen daterer sig til 2006 og parlamentsvalget, der blev vundet af en venstre-centrum-koalition ledet af Romano Prodi.

Få måneder senere skiftede Sergio De Gregorio til Berlusconis oppositionsfløj. Det var medvirkende til at vælte Prodi i 2008.

Berlusconi har en række andre sager kørende ved det italienske retsvæsen, blandt andet en sag om ulovlig aflytning og en anden om sex med en mindreårig.

Senest har han vundet en sag om underholdsbidrag til sin ekskone, som fremover må nøjes med cirka 125 millioner kroner årligt. Tidligere fik hun det dobbelte.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip