Retten i Odense løslader Michael Ellegaard fra Frit Danmark

Retten i Odense.

Retten i Odense løslod i dag den 45-årige politiker Michael Ellegaard, der er sigtet for at have skudt mod en betjent.

I følge politiet skød han tirsdag aften en betjent i armen med en luftbøsse på Dybdevej i Odense.

Betjenten fik et rødt mærke på armen, og onsdag blev Michael Ellegaard, der tidligere har stillet op for den højreradikale forening Fri Danmark ved flere valg, varetægtsfængslet i en uge.

Men den afgørelse omgjorde retten i Odense altså i dag, oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

- Den 45 årige Michael Ellegaard blev idag genfremstillet for Retten i Odense efter rettens bestemmelse om varetægtsfængsling in absentia i onsdags. Anklagemyndigheden begærede fængslingen opretholdt under henvisning til blandt andet retsplejelovens § 762, stk. 2 nr. 1 og 2, idet det blev gjort gældende, at hensynet til retshåndhævelsen med afgørende vægt taler for varetægtsfængsling, når en privat person affyrer skud mod ukendte personer.

- Retten i Odense gav anklagemyndigheden medhold i, at der i sagen var en særlig bestyrket mistanke mod Michael Ellegaard, men fandt ikke behov for varetægtsfængsling af hensyn til retshåndhævelsen.

- Anklagemyndigheden kærede kendelsen om løsladelse til Østre Landsret og bad om, at kendelsen blev tillagt opsættende virkning - at afvente Landsrettens kendelse inden løsladelse - men Retten i Odense fandt ikke grundlag for opsættende virkning, hvorfor Michael Ellegaard blev løsladt straks, oplyser politiet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip