Retten idømmer "pædofiljægere" ubetinget fængsel

Skrevet af admin

29/01/2016

Dagens topnyheder

En 35-årig mand er idømt to år og fire måneders ubetinget fængsel i sagen om røveri, vold og afpresning mod sexkunder, der blev lokket til Vejle.

En 20-årig mand, der også er på anklagebænken i samme sag, er idømt to års ubetinget fængsel, mens en tredje tiltalt, en 19-årig mand, er frifundet.

De dømte er den 35-årige Jimmi Egeskov Rasmussen samt den 20-årige Nicolai Michalek Jensen.

Anklageren havde krævet tre års fængsel til de to, mens man krævede to års fængsel til den tredje.

- Vi har lagt vægt på, at det har været planlagt og begået i forening, siger dommer Rasmus Aggersbjerg Kristensen ved Retten i Kolding.

De to dømte er fundet skyldige i at have lokket sexhungrende mænd til Vejle i den tro, at der her ventede unge piger, som var villige til at have sex med dem.

I stedet ventede hætteklædte mænd, som stod klar til at uddele tørre tæsk og stjæle kontanter og hævekort.

Den 35-årige har forklaret, at han ganske rigtig søgte at lokke "pædofile" til Vejle, men at han ikke har været med til at begå vold og afpresning mod sexkunderne.

Han har forklaret, at han var inspireret af tv-programmet "Jagten" på TV3, hvor journalist Miki Mistrati har opsøgt og udstillet pædofile.

Den 35-årige oplyser i retten, at han anker dommen, mens den 20-årige modtager dommen.

De har siddet varetægtsfængslet siden juli sidste år og skal forblive fængslet.

Den 35-åriges forsvarer, Mads Kjær Jensen, siger til Ritzau, at han finder dommen "hård".

- Særligt i lyset af, at min klient faktisk blev frifundet i to forhold, synes jeg, det er en hård dom, siger forsvareren.

Den 35-årige er ikke tidligere straffet, mens den 20-årige har en plet på straffeattesten fra et tidligere røveri.

Retten i Kolding var fredag fyldt til bristepunktet af de tiltaltes familiemedlemmer og venner, og der blev snøftet og tørret øjne, da de to dømte blev hentet af politiet og kørt tilbage til arresten.

/ritzau/