Retten kender fem mænd skyldige i hjemmerøveri i Skals

Skrevet af admin

16/06/2016

Dagens topnyheder

Retten i Viborg har torsdag fundet fem mænd skyldige i et brutalt røveri i Skals i maj 2015. De er desuden fundet skyldige i grov vold.

Retten har afgjort, at det var et egentligt hjemmerøveri, da fem mænd trængte ind på mandens landejendom og udsatte ham for grov vold, oplyser anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

De fem mænd, der er på anklagebænken i sagen, er mellem 16 og 22 år.

Anklagen mod dem lyder på, at de trængte ind hos den 63-årige mand og udsatte ham for strøm med en strømpistol og slog ham i hovedet med en spade.

Retten har fundet alle fem skyldige i, at der var tale om et egentligt hjemmerøveri, som de har begået i forening, og de er også fundet skyldige i at have begået grov vold i fællesskab, herunder slaget med spade, siger anklager Ulrik Panduro, Midt og Vestjyllands Politi.

Da politiet ankom til ejendommen, fandt betjentene den 63-årige med hovedet smurt ind i blod. Han nægtede i første omgang at lade sig indlægge, men dagen efter overfaldet blev hans tilstand forværret, og derfor lod han sig alligevel indlægge,

På sygehuset viste en CT-skanning, at slaget havde givet ham en hjerneblødning, der kunne have kostet ham livet.

De fem mænd, der nu er fundet skyldige i forbrydelsen, blev anholdt i løbet af sommeren.

Der er ikke dna-spor, fodaftryk eller lignende, der forbinder dem til gerningsstedet ved Skals. Imidlertid viser oplysninger fra telemaster, at flere af mændene var på stedet på gerningstidspunktet.

Desuden har de efterladt et "pengespor", da de efter røveriet prøvede at bruge det dankort, som ud over en pung med 2000 kroner var det beskedne udbytte af røveriet.

Mændene har under sagen nægtet sig skyldige. Men anklageren kræver fængselsstraf og udvisning af Danmark, når retten 30. juni tager stilling til straffen til de fem mænd.

/ritzau/