Retten: Mor og stedfar får hårde straffe for overgreb

Vestre Landsret har torsdag idømt en 54-årig mor og en 52-årig stedfar lange fængselsstraffe for en række seksuelle overgreb mod morens datter.

Overgrebene begyndte i begyndelsen af 2014, da pigen som otteårig sammen med sin mor flyttede ind hos morens nye kæreste i Skagen.

Torsdag blev moren idømt otte års fængsel, mens manden skal i fængsel i syv år. Dermed har landsretten stadfæstet en dom fra juni måned fra Retten i Hjørring.

Manden er dømt for i mindst tre tilfælde at have haft samleje med steddatteren, mens moren blev dømt for medvirken til overgrebene. Ud over deres egne overgreb er de dømt for at lade flere mænd tvinge pigen til samleje og oralsex.

Kvinden er endvidere dømt for at have medvirket til, at en ukendt mand i 2001 havde samleje med en anden datter.

Overgrebene stoppede tilsyneladende først, da den i dag 10-årige pige blev tvangsfjernet fra moren og stedfaren, da man mente, at hjemmet var præget af en usund alkoholkultur.

Efterfølgende fortalte pigen sin plejemor om forbrydelserne.

En retslæge slog under sagen fast, at pigen har været udsat for seksuelle overgreb.

Begge de dømte har imidlertid under sagen nægtet sig skyldige, og de havde anket byrettens dom til landsretten, fordi de ville frifindes. Men landsretten fastholdt altså byrettens vurdering af sagen og idømte dem hårde straffe.

/ritzau/

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip