Retten: Oplysninger om efterforskning må ikke holdes skjult

Politiet må ikke hemmeligholde dele af efterforskningen for forsvarerne i en straffesag mod tre mænd, der er tiltalt for tyveri af penge fra pengeinstitutters døgnbokse.

Retten i Randers kom fredag med en kendelse, der pålægger politiet at give forsvarerne aktindsigt i mere materiale, blandt andet skal forsvarerne have resultaterne af samtlige politiets gps-overvågninger af de tiltalte i sagen.

De tre mænd er tiltalt for at have stjålet eller forsøgt at stjæle 1,2 millioner kroner fra pengeinstitutters døgnbokse i Svendborg, Esbjerg, Grindsted og andre steder.

Det er deres forsvarere, der har sat spørgsmålstegn ved, om politiet ulovligt har tilbageholdt oplysninger om efterforskningen for dem.

Og det har retten nu givet dem medhold i.

- Jeg er selvfølgelig meget glad for kendelsen, at anklagemyndigheden i fuldt omfang skal komme med de oplysninger, som vi har bedt om, siger advokat Pia Nøddebo, der er forsvarer for en af mændene.

De oplysninger, som nu bliver tilgængelige, handler blandt andet om politiets overvågning af Pia Nøddebos klients bil. Dem har politiet hidtil ikke ønsket at lægge frem med henvisning til politiets generelle efterforskning.

- Det er oplysninger, som vi som forsvarere har krav på at få oplyst, men som politiet hidtil ikke har ønsket at komme med, siger Pia Nøddebo.

Politiet har blandt andet konsekvent overvåget hendes klient i en periode, som også omfatter gerningstidspunkterne i sagen.

- Det materiale har vi ikke hidtil fået udleveret, og det er meget centralt. Hvis det viser sig, at han har et alibi for et gerningstidspunkt, kan vi bruge det i sagen, siger Pia Nøddebo.

Sagen er blevet udsat, fordi retten har skullet tage stilling til kritikken fra forsvarerne.

Den ventes nu at fortsætte den 23. og 25. april.

/ritzau/

Dagens Gossip