Retten udsætter sag om tyveri af skoletag

Skrevet af admin

24/04/2014

Dagens topnyheder

Sagen mod to mænd, der er tiltalt for at have stjålet og videresolgt kobbertaget fra Trørødskolen i Vedbæk, er torsdag blevet udsat af Retten i Lyngby.

Retten fandt i første omgang ikke grundlag for at udsætte sagen, sådan som advokat Kåre Pihlmann, der forsvarer den ene af de tiltalte, havde ønsket.

Men da forsvareren sagde, at han ville kære afgørelsen til landsretten med krav om opsættende virkning, valgte dommeren at give sig.

Sagen udgør en lille del af et større puslespil, hvor politiet har sigtet skrotvirksomheden Helsingør Jern og Metal for hæleri af særlig grov beskaffenhed.

Derfor ønsker Kåre Pihlmann at få indsigt i flere af de efterforskningsdokumenter, som politiet er i besiddelse af i det store sagskompleks.

Han vil hindre, at hans klient dømmes på et forkert grundlag.

En repræsentant fra Nordsjællands Politi har forklaret i retten, at politiet er i besiddelse af 11.000 bilag, hvor omkring 100 identificerede personer har solgt skrot til Helsingør Jern og Metal.

Yderligere 400-500 personer har politiet endnu ikke identificeret.

Sagen mod de to mænd er den første, der er kommet for retten i det store sagskompleks.

De to tiltalte på henholdsvis 33 og 29 år er ud over skoletaget tiltalt for at have stjålet og solgt yderligere 10 ton kobber og andre metaller til Helsingør Jern og Metal.

Den 33-årige erkendte sig tidligere torsdag skyldig i at have stjålet og solgt cirka halvdelen af kobbertaget fra Trørødskolen til Helsingør Jern og Metal.

Desuden skal han have solgt metal nævnt i yderligere to forhold til skrotvirksomheden. I disse forhold nægter han sig dog skyldig.

Den 29-årige nægter sig skyldig i alle 21 forhold mod ham om tyveri og salg af stjålne metaller.

/ritzau/