Rettens dom i Tibet-sagen indeholder en fejl

Østre Landsrets dom i Tibet-sagen indeholder oplysninger, som er faktuelt forkerte.

Det siger advokat Flemming Orth, der førte ordet for Københavns Politi i sagen, torsdag.

Landsretten har i en dom afsagt tirsdag skullet bedømme en række episoder, hvor politifolk skred ind over for borgere, der ville vise det tibetanske flag for den kinesiske præsident.

En af dem foregik i Kongens Have. Her blev en mand omringet af betjente, da han dukkede op med et flag på en stang. Her var der tale om en ulovlig frihedsberøvelse, som stod på en times tid, har landsretten slået fast.

Men i afgørelsens præmisser skriver de tre landsdommere, at det ikke har været muligt for Københavns Politi at identificere de involverede betjente. Og det er kun er lykkedes med en enkelt betjent.

- Det er ikke korrekt, at de ikke har været identificeret, siger advokat Flemming Orth fra kammeradvokatens kontor.

- Det er faktuelt forkert, tilføjer han.

Som nævnt blev den ene betjent afhørt i landsretten. Og under forklaringen kom han med navnene på de andre betjente, som han samarbejdede med, oplyser Flemming Orth.

En af disse andre betjente er fortørnet over, at for eksempel dagbladet Information har gjort meget ud af, at betjentene ikke var fundet.

Sin frustration har han torsdag luftet over for fagbladet Dansk Politi. Samtidig siger han, at indgrebet overfor manden med flaget skyldtes en ordre, der kom "oppefra".

Også den afhørte betjent for forklaret, at betjentene fik en ordre af politiets leder af aktionen.

Derimod har Københavns Politis ledelse hidtil afvist, at der blev givet en generel instruks om at fjerne flag under den prominente gæsts besøg.

Samme form for indgreb skete i øvrigt under et besøg af en anden højtstående kinesisk politiker i 2013, har Støttekomiteen for Tibet oplyst.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip