Retur: Margrethe Vestager lover penge tilbage til boligejere

Boliger er i årevis blevet vurderet forkert af Skat, og det har ifølge Rigsrevisionen resulteret i, at stor gruppe boligejere har betalt for meget. Nu fastslår økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i Jyllands-Posten, at de pågældende boligejere skal have deres penge tilbage.

»Folk skal kunne regne med deres vurderinger. Også fremadrettet. Og hvis man har betalt for meget i skat, skal man kunne for sin for meget betalte skat til bage. Det gælder på det her område som på andre områder,« siger den radikale leder til Jyllands-Posten.

Ifølge skatteordfører Torsten Schack Pedersen (V) er det en god, men ny melding fra regeringen.

»Det har ikke virket som om, at skatteministeren (Holger K. Nielsen (SF), red.) mente, at det var den helt naturlige konsekvens - altså at danskerne skulle have penge tilbage, hvis systemet har lavet fejl, og man har betalt for meget i skat. Men jeg er da glad for, at indenrigsministeren er enig i det, vi fra Venstres side har sagt hele tiden,« siger V-ordføreren til avisen.

Skatteministeriets embedsmænd undersøger i øjeblikket, hvordan private boligejere i givet fald skal have lov til at klage over deres ejendomsvurderinger fra 2011, selv om klagefristen er overskredet. I første omgang afviste skatteminister Holger K. Nielsen, at man ikke ville forlænge fristen, og at en tilbagebetaling ville være svær at udføre i praksis. Senere har ministeren imidlertid tilkendegivet, at de uheldige boligejere skal have mulighed for at klage.

I Jyllands-Posten svarer Margrethe Vestager samtidig klart og utvetydigt »ja« på spørgsmålet om, hvorvidt de uheldige boligejere kan få deres penge retur.

Sagen udspringer af, at en rapport fra Rigsrevisionen retter en skarp kritik af Skat og tidligere såvel som nuværende skatteministre, fordi mange danskere de seneste år har betalt for meget i skat på grund af fejl i Skats ejendomsvurderinger.

Dagens Gossip