Reumert-nomineringer til de mange

Ser man på den prestigefulde kategori Årets Forestilling, er alle tre landsdelsscener repræsenteret: Aalborg Teater med Tjekhov-klassikeren »Kirsebærhaven«, Odense Teater med Holberg-forestillingen »Jeppe på Bjerget« samt Aarhus Teater med dramatikeren Christian Lollikes forestilling om nynazister og historieløshed, »Skakten« - den sidste præsenteret i et samarbejde med CaféTeatret i København.

Den 13 mand store Reumert-jury af teatereksperter har tilsyneladende i det hele taget et godt øje til Christian Lollike, der også er nomineret i kategorien Årets Dramatiker og for sin omdiskuterede monolog om den norske terrorist Anders Breivik, »Manifest 2083«, der er i spil i kategorien »Juryens særpris«.

I kategorien Bedste Mandlige hovedrolle skal hele to Jepper i Holbergs berømte komedie »Jeppe på Bjerget« kæmpe om prisen, henholdsvis Aalborg Teaters Martin Ringsmose og Odense Teaters Anders G. Koch. Også Ole Lemmeke, der gav liv til Herman Bang i Folketeatrets »Bang og Betty«, har mulighed for at blande sig i afgørelsen.

På spindesiden har debutanten Danica Curcic spillet sig til en nominering for Bedste Kvindelige hovedrolle som »Lulu« på Det Kongelige Teater, ligesom der er nomineringer til Tammi Øst i »Kirsebærhaven« (Aalborg Teater) og Mille Hoffmeyer Lehfeldt for »Jeanne d’Arc« (Odense Teater).

I de i alt 15 kategorier er der desuden nomineringer til blandt andre skuespillerne Helle Dolleris, Maria Rossing og Thomas Hwan, operasangerne Ann Petersen og Henriette Bonde-Hansen samt Magtens Korridorer-forsanger Johan Olsen, ligesom talentet Pelle Emil Hebsgaard, der brød igennem som blå ånd i Fredericia Teaters »Aladdin«, har en chance.

Hvem der ender med at kunne gå hjem med en Reumert-statuette i de forskellige kategorier, når Årets Reumert finder sted for 15. gang, afgøres ved prisuddelingen 5. maj, hvor skuespilleren Kristian Halken er vært for publikum i Operaen og for seerne hjemme foran DR K.

Det er Bikubenfonden, der står bag Årets Reumert.

Dagens Gossip