Revanche: Arsenal nedlagt af tidligere reservekeeper

12/05/2015

Den tidligere Arsenal-målmand Lukasz Fabianski skabte mandag store frustrationer for sin gamle klub i Premier League.

Den polske keeper var umulig at passere, da det helt mirakuløst lykkedes for Fabianski og Swansea at vinde 1-0 på Emirates Stadium.

Bafetimbi Gomis scorede sejrsmålet for waliserne fem minutter før slutfløjt på et kontraangreb i en slutfase, der ellers bød på den ene store Arsenal-chance efter den anden.

30-årige Lukasz Fabianski fik hænderne og fodparaderne på alt - kort før Gomis 1-0-mål havde Alexis Sánchez og Theo Walcott eksempelvis brændt en dobbeltchance for værterne.

Sidste sommer skiftede Fabianski efter syv år på Arsenals udskiftningsbænk til Swansea, der nu blander sig i kampen for en plads i næste sæsons Europa League.

Det hører med til historien, at alt gik Swanseas vej. Matchvinderen Bafetimbi Gomis var ikke i form til at spille alle 90 minutter, og franskmanden blev holdt på bænken helt frem til et kvarter før slutfløjt.

På et kontraangreb i slutfasen vippede Jefferson Montero bolden op i panden på Gomis, der headede Swansea på 1-0. Arsenal-keeper David Ospina fik først stoppet bolden, efter at den havde passeret målstregen.

Arsenal indtager fortsat Premier Leagues tredjeplads, der giver direkte adgang til næste sæsons gruppespil i Champions League. London-holdet bliver dog presset bagfra af Manchester United.

United har to point færre end Arsenal, der også har spillet en kamp færre end forfølgerne.

Der resterer to spillerunder i Premier League.