Revanchelystne tyrkere lover forbedring mod Spanien

Ingen skal beskylde det tyrkiske fodboldlandshold for at mangle kampvilje, som det skete efter 0-1-nederlaget til Kroatien i søndags.

Sådan lyder det fra den tyrkiske EM-lejr inden mødet med europamester Spanien fredag aften, hvor tyrkerne altså både skal revanchere nederlaget til kroaterne og anslaget mod holdets omdømme.

- Nogle folk mente, at vi ikke kæmpede nok mod Kroatien, men jeg tror ikke, at de vil se noget lignende igen, siger landstræner Fatih Terim ifølge AFP.

Barcelona-spilleren Arda Turan lover også et mere aggressivt fightende tyrkisk hold i en kamp, hvor tyrkerne meget gerne skal have point, hvis håbet om avancement til næste runde skal holdes i live.

- Vi har kun tabt én kamp, og vi har lært lektien. Jeg ved ikke, om vi slår Spanien, men vi vil utvivlsomt kæmpe hårdere end i den første kamp, siger Turan, der mener at nederlaget til kroaterne delvis skyldtes manglende koncentration og erfaring.

Tyrkiet var klart underlegne og skabte kun få chancer i kampen, som Kroatien vandt på Luka Modric' langskudsmål.

Det betyder, at tyrkerne er under pres for at tage point mod Spanien, der slog Tjekkiet i første runde.

- Første prioritet skal altid være at gå videre i turneringen, og hvis vi henter uafgjort mod Spanien, vil vi have en god mulighed i sidste gruppekamp, siger Fatih Terim.

Den erfarne træner mener, at hans hold er blevet kritiseret i urimelig grad af den hjemlige presse efter premieredukkerten.

- Når vi vinder, er det hele landets hold, men når vi taber, er det mit hold. De overdriver altid og opfinder bestemte scenarier, lyder det fra Fatih Terim.

Tyrkiet møder Spanien på Allianz Riviera i Nice. Kampen begynder klokken 21.

/ritzau/

Dagens Gossip