Revolutionær kan miste EL-kandidatur

Ifølge Berlingskes oplysninger har Enhedslisten i Københavns Storkreds, hvor Jonathan Simmel er opstillet, for få timer siden afholdt et møde. Her stemte 72 af de fremmødte for, at han helt skal fjernes som kandidat, mens kun 26 stemte for at beholde ham.

»Man skal ikke belønnes for sådan nogle holdninger,« lød argumentationen fra en af de deltagende i mødet, erfarer Berlingske.

Jonathan Simmel var efter sidste årsmøde valgt som nummer ti på listen over kandidater til Folketinget. I den seneste vejledende urafstemning ligger han nummer 18 i partiet, der i øjeblikket står til 21 mandater.

Hvorvidt han nu mister sit kandidatur til Folketinget, vil imidlertid først blive afgjort søndag, hvor Enhedslistens årsmøde skal vedtage kandidatlisten. Det er et kandidatudvalg med repræsentanter fra partiets hovedbestyrelse og fra samtlige valgkredse, der udformer et forslag til kandidatlisten.

Det er forventningen blandt flere centrale figurer i partiet, at kandidatudvalget ikke vil sidde flertallet i Københavns Storkreds’ afvisning af Jonathan Simmel som kandidat overhørig.

Men det er også muligt at sende alternative kandidatlister til afstemning, og det er forventningen, at Jonathan Simmels allierede vil benytte sig af den mulighed. Det vil altså i sidste ende være op til de mange hundrede delegerede at afgøre spørgsmålet.

Selv har Jonathan Simmel svært ved at tolke kredsens afstemning.

»Jeg tror da, at det er en blanding af de politiske interne uenigheder,« siger han til Berlingske.

Spørgsmål: Er det en strafaktion mod dig?

»Nej, men det har da været nævnt, at det måske ikke var det bedste tidspunkt at begynde at rykke mig op. Nu må vi se, hvordan det ender. Det er et politisk flertal, som skal beslutte, hvordan den politiske linje er, og hvis flertallet ikke mener, at jeg skal repræsentere partiet i denne omgang, så er det sådan, det er,« siger han.

Jonathan Simmels udtalelser har lørdagen igennem givet genlyd og skabt omfattende debat på sociale medier, på b.dk og altså også i Docken på Københavns Nordhavn, hvor Enhedslistens delegerede er samlet til partiets 24. årsmøde.

Dagens Gossip