Revy-stjerner spiller 126 roller på en aften

4 skuespillere og 130 karakterer på 100 minutter. Det er lidt af en opgave, skuespillerne i Tivolis opsætning af krimikomedien "De 39 Trin" har sagt ja til.

Og især Niels Olsen og Thomas Mørk, der begge før har spillet revy i Tivoli, får deres sag for. Tilsammen står de nemlig bag ikke mindre end 126 af rollerne.

Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse, hvor Den Gamle Have løfter sløret for den nye forestilling, der har premiere næste år.

Forestillingen er baseret på Alfred Hichcocks filmhit "De 39 Trin", og den har i tidligere opsætninger rundt om i verden høstet flere anerkendte priser, blandt andet en såkaldt Olivier Award og to Tony Awards.

I 2016 er det 80 år siden, at Hitchcocks film "De 39 Trin" fik dansk biografpremiere. Det er dog kun anden gang, at den komiske teaterudgave af den legendariske thriller kan opleves på en dansk scene, skriver Tivoli, der altså har sikret sig to folkekære skuespillere til at indtage scenen.

- De 39 trin har været en drøm for mig som skuespiller, siden jeg så den første gang i London. Thomas Mørk og jeg skal tilsammen dække 126 roller, så det bliver et virvar af kostumeskift og forskellige figurer, siger Niels Olsen i pressemeddelelsen.

- Det bliver et skoleridt i præcis timing og højt tempo, og det er faktisk noget, vi har øvet os på, siden vi for 32 år siden startede på teaterskolen, siger skuespilleren, der blandt andet kender Thomas Mørk fra Teatersport, Cirkus Montebello og adskillige revyer.

Det er i øvrigt Niels Olsens hustru, Joy-Maria Frederiksen, der skal instruere forestillingen.

- Der skal leveres mord på Film Noir-måden, flystyrt, togjagter, onde nazister, mystiske kvinder og cottoncoat-klædte skurke - for slet ikke at nævne nogle af filmhistoriens mest ikoniske øjeblikke, siger instruktøren.

- Alt dette skal klares af 4 personer, lidt røg og et par rekvisitter. Deres anstrengelser resulterer i en hårrejsende komedie spillet i et rasende tempo - befriende tro mod den særlige magi der kun findes i teatret, forklarer hun.

Forestillingen kan ses i 2017.

/ritzau/FOKUS

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip